Saytımızı qiymətləndirin


 
 

Coviddən sonra ağciyərlərin bərpası üçün - Nələr yeməli?
Tarix: 22-11-2021 | Saat: 16:02
Bölmə:Karusel / Cəmiyyət | çapa göndər

Coviddən sonra ağciyərlərin bərpası üçün - Nələr yeməli?

Koronavirusdan sağalan şəsxlər orqanizmin bərpası üçün qida rasionuna xüsusi fikir verməlidirlər.

Qarabaginfo.az xəbər verir ki, bunu rusiyalı həkim-terapevt və infeksionist Fəllahi Nurcahan bəyan edib.

O, gündə 5-6 dəfə, lakin kiçik porsiyalarla qidalanmağı məsləhət görüb.

“Toyuq, hind toyuğu, mal əti, yumurta kimi bol zülallı qidalar mütləqdir. Faydalı yağlar baxımından isə balıq və qoz-fındıq vacıbdir. Süd məhsulları təbii probiotiklər, dənli bikilər, meyvə-tərəvəz isə liflərlə zəngin olduğu üçün istifadə edilməlidir”, -deyə həkim bildirib.

Terapevt və infeksionist, həmçinin gün ərzində 1.5–2 litr su içməyi də unutmamağı tövsiyyə edib.

Ağciyərləri 40-60 faiz tutulanlar isə bu orqanın sevimli qidası olan heyvani yağları artırmalıdır. Yəni quyruq yağı, sala, piy, yağlı ət, balıq, toyuq, kərə yağı, yumurta sarısı, bitki yağları, mal qaraciyəri və s. kimi qidaları hər gün qəbul edin.

Ağciyər toxumasını yağlar və zülallar bərpa edir. Yağı artırmaqdan çəkinməyin. (Medicina.az)



Xəbəri paylaş

1313 dəfə oxunub.

Digər xəbərlər